KalózTeknős kalandok

2018.30. és 31. hét

KalózTeknős-edzésnapló

2018. augusztus 22. - PirateTurtle

30.hét:

Hétfő: Megpróbálok Teniszre menni, de le kell mondanom, mert Bakonyba annyira leharcoltam magamat és a lábamat, hogy a kis sérülések miatt most ezt nem tudom bevállalni.

Délután úszni megyek. Mellet úszok melegítésnek aztán, újabb adag mell következik ezúttal tenyérellenállásokkal. Amik remélhetőleg még jobban rávezetnek a megfelelő technikára. Mikor vezetett edzésben van részem már próbálgattam ezt az eszközt. Utána gyors és hát van soron. Közben váltok pár szót Doriná-ékkal akik megnézik miket művelek éppen háton.

Kedd: Szintén úszni megyek egyedül. Csinálom amiket tudok ,próbálok jobb lenni, mint mindig amint meg van a kitűzött távom bevégzem  a gyakorlást.

val-vesa-562339-unsplash.jpg

Szerda: Ismét úszás ,ismét hasonló távok más elosztásban, mell , gyors néha hát levezetésnek néhány taposás.

Délután Zolival megyek vízre. Felmegyünk a csatorna tetejére aztán mindig más-más következik. Most főleg fokozó tempót megyünk elején 1000m. Majd vissza felfelé 500m és végére 3 db 200m, különböző fokozatokban verettük neki jó hangulatban.

Csütörtökön: Kondizok és nyújtok de az elszántságom és a motivációm közel sem olyan hatékonyan magas mint máskor. Inkább csak elvagyok, mint a befőtt.

Péntek: Teniszezni megyek. El kell magyaráznom miért is hagytam ki pontosan az előzőt. Aztán játszunk egymás közt, minta zsenik. Ez a legújabb hívónevem teniszen a sok szerencsés hálón éppen jól megpattanó labda miatt, simán csak zseni.

Hétvégét kivettem pihenőnek.

31.hét:

Hétfő: Úszni megyek. Először mellen melegítgetek. Aztán ugyanez a lapát karmaimmal kiegészítve. Hát és gyors felváltva következik, levezetésnek ami jól esik úszásnemben pár hossz.

Délután Zolival megyek vízre ketten. Felfelé a csatornában rendben van aztán egy ezer ami szinte semmi visszafelé. Aztán különböző számú 200m-ek más-más fokozó mértékekben, általában felénél váltunk fokozatokat. Végére jól elkészülök erőmmel.

travis-blessing-646841-unsplash.jpg

Kedd:  Teniszre megyek. Sorra gyakoroljuk az ütéseket , nincsen semmivel sem komolyabb gondom. Legvégén vollé-zás gyakorlása van soron. Otto bá unokája is megérkezik az edzés végére, elismerően nyilatkozik játékomról. Látja javulást tavaly is találkoztunk akkor percekig mutatta nekem be gyakorlatban a fonákot nagyon küzdöttem vele legelején

Szerda: Először úszni megyek. Szokásos dolgokat gyakorlom mell úszás után . Gyors, taposás és most már hát is. Amint letudtam a penzumomat abba is hagyom.

Délután Zolival garázdálkodunk a csatornában ismét. A csatorna tejéről 1000m-el indulunk, tőlem már fejezhetjük is be ,de ez nem így működik. 500m szintén nem egy durva egyenletes tempóban. Aztán 200m-ek! Itt már nem kapok előnyt nem úgy mint annak idején, már egyre gyorsabb vagyok, persze ez nem mindig sikerül gyakorlatban is megmutatni.

Csütörtök: Teniszezek ezen a napon. Minden jól alakul vesszük sorban az ütéseket bemelegítés után, épp tenyeres kereszt van soron amikor kihívnak Ottó bá unokája jönne ütni velem. Mondom magamban ez az ,elmarad a szerválás. Aztán a 8 éves Giorgio-val elkezdünk ütögetni ez teljesen új nekem, mind a ketten figyelemmel kell lennünk másikra és képességeire. Ő sok labdát befut ami nem is megy hozzá közel,de időben távban ez előtte kell, hogy történjen . Mind a ketten élvezzük a dolgot és jó hangulatban zárjuk a teniszt.

Péntek:Egy újabb úszás van soron egyénileg csinálom a kibővített új programomat becsülettel, ami most már az új szokásos. Aztán mint aki jól végezte dolgát megyek is a hévégi programomra.

Hétvége: Teljes pihenővel telt.

 

Hétvégét kivettem pihenőnek teljesen edzésileg.

Eltévedés a Bakonyban

avagy fussunk le egy teljesítménytúrát

Sanyival megbeszéltük előző napokban, hogy lesz a Porvai falunapok keretén belüli teljesítménytúra , hogy mi azt majd jól „le terep-futjuk”. Az elgondolással nem is volt hiba 10, 20, 30 km-es távok voltak. Otthon tanulmányoztam útvonal terveket  és a 20-as mellett döntöttem végül . Majd az jó lesz nekem gondoltam én. Facebok-on láttam már kicsúsztam az előnevezésből sebaj,menjünk neki bármi is lesz helyszíni nevezéssel.

Reggel jön értem az autó Sanyival jót beszélgetünk miközben haladunk célunk felé szokásunkhoz híven. Közben beiktatunk egy megállót feltankolok pár dologgal és mehetünk is tovább, vár minket a Bakony!Le-és bejelentkezünk távunkra kapjuk az itinert meg a leírást egyben. Gyorsan még felszerelés igazítás mindent átnézünk, közös kép, sok szerencsét kívánva indulunk külön-külön utunkra miközben egy pacsival elköszönünk egymástól. Itt találkozunk!

37784094_1881023235289539_7026494950690783232_n.jpg

Meg is kezdem az utat mondom nagyon jól süt a nap  jó meleg van végre, remek az idő. Az erdőben majd árnyékos lesz remélem. Földes utakon szépen futólépésben kezdem meg a kilométerek gyűjtögetését. Csak futtában olvastam át az útvonalat már egyszer tanulmányoztam a hálón is, nem nagyon foglalkoztam vele.

Első útkereszteződésnél egyből el akarok tévedni, na mondom nagyszerű, beérő hölgy társak segítenek ,semmi gond menjünk tovább. Haladok néha ha úgy van kedvem használom a botjaimat enyhén van szintnövekedés aztán földes út helyett következik egy jó hosszú betonos rész az erdőben ezen kapaszkodok felfelé egyenletes tempóban rendületlen futok, csak úgy gyűlnek a kilométerek remek ide nekem a végig aszfaltot!

Sorra hagyom le a túra társakat. Biztatnak is rendesen szóban. Aztán megcsinálom a hibámat, ami nagyon elkeserített. Nézem a jelöléseket és látom zöld az jó nekem mintha ez lett volna leírásban, megnyugtatom magam jó ez, jó lesz ez, hiba volt. Meg én is úgy emlékeztem valahol balra kell menni majd. Nem igen sikerült gyanús volt, hogy se előttem se utánam senki már jó sokáig.

37808111_1881023565289506_3696792202660282368_n.jpg

Nagyszerű mondom vegyünk vissza akkor improvizáljunk próbáljuk megoldani csak úgy torony irányba GPS elő telefonon. Megyek fel egy kaptatón úttalan utakon, egy domboldalon elérem a tetejét látom a golf labdát ott van a katonai radar de köztünk egy nagy völgy és még egy emelkedő pluszban.

Mondom ez nem nyert akkor forduljunk vissza teljesen még nem megy a hegyi-zerge mód annyira. Mondom Sanyinak mi van eltévedtem  telefonon vissza megyek és majd megvárom célban. Közben iszonyatosan pipa vagyok magamra szituációra. Visszaérek elindulok egy úton tovább, aztán megint visszafordulok mert ez meg látom a piros az. Sebaj végén meg van végre a jó jel a kék.

Szóval miért is tévedtem el?! Miért veszítettem annyi időt?! Nem ismertem a helyet. Sosem jártam ott előtte még, ez általában így szokott lenni.  Nem olvastam át leírást tüzetesen még jobban futás előtt is. Másik irányba való váltásra emlékeztem helyen ezért balra mentem a 3-as kereszteződésben. Megnyugtattam magamat, hogy a zöld jelzés nekem a jó, arra emlékeztem leírásban. Mikor baj volt, egyénileg GPS-el próbálkoztam. Amikor először odaértem a hármas kereszteződésbe nem akartam jobbra az ülő pihenők fele menni arra volt az út. Itt lett volna egy nyíl az jó lett volna. Másodszor próbálkoztam akkor is piros jelzésre tértem rá, de onnan visszafordultam. Ezekért összességében csupán.38750836_480573505747194_5780861015017127936_n.jpg(az alsó kunkorok voltak a pluszkilométerek és eltévedések)

Úgy vagyok vele, akkor már csináljuk már végig, ha elkezdtük eltévedés ide vagy oda. Neki indulok a hegynek felfele, nagyon hasznos a botok használata tolom-húzom magam felfele egyenletesen és biztosan. Közben beszélgetek, ismerkedek, amennyire a tempóm ezt engedi. Közvetlen a Kőris hegy előtt kaptatok fel az extra meredek részen, mikor látom szembe jön valaki ismerős. Sanyi az megbeszéljük ,hogy 17 km-nél van már akkor tudja ebből maratoni táv lesz neki.

Én is felérek legnagyobb meglepetésemre egy hölgy megölel és mondja olvassa a blogom és hajrá és örül ,hogy végre személyesen is találkozunk,meg már többször is futottunk együtt. Én reagálni nem tudok semmit hirtelen, mondom hol a frissítés magamban és a pecsételés. Haladjunk már!Kiderül 13 km-nél tartok hat és fél helyett, az fantasztikus közben már meg vagy 3 órám elment a rajt óta plusz ugye 7 km eddig eltévedés.

37785759_1881023655289497_8502238467986554880_n.jpg

Sebaj úgy vagyok vele ,amit tudok futok ahol meg nem ,nem. Nem érdekel már! Ereszkedek lefelé szépen extra óvatosan és körültekintően meg volt a legmeredekebb rész akkor nyomjuk neki innentől. Tudok is egyenletesen jó klilket haladva menni 2-3 kilin keresztül lefelé az erdőben szépen kavicsos köves utakon jelzés mindenhol meg van tisztán. Hölgy a hegyről kicsit összezavar keressük a jó utat de azon voltunk egy plusz kilit kb. beleteszünk így. Aztán innentől oda vissza előzgetjük egymást a kutyásokkal. Mondom menjetek akkor előttem én meg innentől túrázok ,már mindenből nagyon elegem van és abbahagyom a futást. Nem erőltetem tovább.

Váltunk túra módra szépen akkor csak egyenletesen fogynak majd azok a kilométerek beterveztem a maradék két frissítésemet, hogy majd 18 kilométernél és egyet közvetlen a vége előtt 23-nál fogok újratervezve ellőni. Csak fogyna már a táv kicsit hatékonyabban árkos és völgyes kavicsos minden. Kiérek egy tisztás mentén, sehol még a kereszteződés ahol a másik jelzésre kell áttérni, aztán az is lejön, hirtelen és újra betonos út aztán semmiből második frissítő és ellenőrző pont.

37771075_1881023788622817_315354344461434880_n.jpg

Eszek-iszok. Főleg iszok sokat nagyon a teából. Majd ismét kutyásokkal indulunk együtt újra, juhú! Megteszek egy újabb kilométert és megállok úgy 21 kilométernél megnézem milyen a lábam letörlöm és újra visszateszem már akkor látom hol lesznek sebeim vagy vannak feldörzsölések.

Haladok tovább, amíg el nem érjük egy kis kaptatókon keresztül a sárga jelzést. Itt ismét beérem a kutyákat meg gazdikat jó nyomon vagyok, patak mellett megyünk innentől végig. Oda vissza előzzük egymást aztán teljesen elkészülök mindennel erőmmel meg kedvemmel , miközben a bögölyök meg minden kedves rovar és bogár keseríti az életemet folyamatosan. Néha-néha bele ordítok egyet magányomban az erdőben nem hiszem el sosem lesz már vége?!

Aztán egyszer csak vége lesz az erdős résznek és közelítünk a településhez, hallom a dzsembori távoli hangját is. Én meg teljesen elfogyok az erőmmel és leülök a földre. Jönnek más túrázók biztatnak, hogy már tényleg nincs sok hátra. Két perc és összeszedem magam ismét.

37778251_1881022888622907_4192350378290839552_n.jpg

Aztán ahogyan haladok az úton tovább, csak nem akar egyre jobban elérkezni a település. De aztán hátsó telkek mentén közelítem meg az egyik templomot és megint le kell ülnöm. Látom már a parkolót futball-pályát 500-m-en belül vagyok, mégis le kell ülnöm. Aztán pár perc ismét neki indulok. Valahogyan beérek , nagyon nem vagyok kommunikatív és barátkozós sem.

Egyből megeszem a beérkező virslit elteszem ajándékokat, miket kapok. Leülök egy padra és a falunap műsör élvezete alatt, hidratálok, csak bambulok magam elé és várom Sanyit. Összeszedem magam mások mondják kerestek és jelezték ,hogy eltűntem már nagyon vártak a célban. Ezúton is köszönöm figyelmet,benéztem sok időt energiát vesztettem. Végül Sanyi is bejön totálisan elkészültünk minden erőnkkel, de menjünk haza pár szusszanásnyi idő után.

Egy hétig gyógyulgatnak kb. sebeim, de végül is megérte. Nem tudom, hogy bírtam ki majd 28 kilométer 6 óra pár perc nem hiszem el nagyon most se ez jó sokra sikerült. Legközelebb remélem jobban megy, tájékozódásban majd fejlődök ,kitartásban már tűrhető mit produkálok szerintem.

2018.29.hét

KalózTeknős-edzésnapló

Hétfő: Délelőtt többiekkel egyetemben megyek a csatornában 6db ezer métert, fentről kezdjük, jó iramban feszesen. Viszonylag  gyorsan végzünk vele. Utána a Mester elküld három hét pihenőre. Pihenjek pár hetet. Közben csinálhatok, amit szeretnék ésszerű keretek között. Valamint heti kétszer egyénileg mehetek vízre kenuval, mikor kedvem úgy tartja.

Úgyhogy most három hétig nem lesz annyira eseménydús az edzéseim beszámolója, de azért megtartjuk az általános heti jelentéstételt.

Délután úszni megyek. Megcsinálom a mennyiséget, amit mindig szoktam és próbálom a szokásos dolgokat pluszban beleilleszteni továbbra is az úszásba.

Kedd: Úszással kezdek egyénileg délelőtt során, Viszonylag gyorsan megcsinálom mit szerettem volna, aztán indulok tovább.

Délután teniszezni megyek. Ami eltér az eddigiektől, hogy felvesznek és videóznak közben. Természetesen elered az eső, ne legyen olyan egyszerű. Behúzódunk előle majd újult erővel folytatjuk a labdák püfölését. Végig elmegy ahogyan próbálom minél jobb oldalamat mutatni ami még megnehezíti ,hogy függetlenítsem magam ezen körülménytől.

Szerda: Egy úszás, amihez kedvem van, vagy rá bírom venni magamat. A túl nagy szabadság is lehet probléma. Persze vannak ötleteim, de ha pihenésre küldtek csak nem mozgom túl magamat.

mourad-saadi-314319-unsplash.jpg

 

Aztán elmegyek evezni egyet teljes magányomban. Már éppen belemerülök az evezgetésbe. Hirtelen mégis lesz társaságom Dorina kenuval, Kitti kajakkal csatlakozik. Aztán tegyünk bele valami értelmet is megyünk egy-egy 500-300-200-m-t is. Minden alkalommal Kitti nyer,de azért próbálom tartani velük a lépést nem vagyok nagyon lemaradva, ami miatt is jó hangulatban fejezzük be ezt az evezést részemről.

Csütörtök:Ismételten egy úszás, az amivel nyitom a napomat. Teszem, amit tudok próbálkozom serényen majd egy óra , mint általában amit ott töltök.

Délután ismét egy tenisz aztán a felvételek második alkalma következik be. Most már nem nagyon zavar semmi. Nagyon jó hangulatba telik a tenisz is el végig. Iparkodom, ahogyan tőlem sikerül ismét. Aztán lövünk Ottó'bá-val is pár közös képet a végén. Ezúton is köszönet Balázsnak a videókért, fotózásért.

Péntek: Tényleg nem csináltam semmit. Pihenőnap.

Szombat: Elmentem a Bakonyba Porvára egy 20 kilométeres teljesítmény-túrára, hogy majd én azt pik-pakk lefutom terepen. Sikerült eltévednem. Plusz 7-8 km került bele majd 28 kilométernél fejeztem be így a végén. Majd lesz róla részletes beszámoló is. Szenvedtem, küzdöttem, valószínű itt kicsit túltoltam. Ez nem igazán illet bele a pihenésbe szerintem.

Vasárnap: Pihentem egész nap.

II. Felnőtt és Parakenu Válogatóverseny-Szolnok-2018.07.14.

Előző versenyem nem sikerült a legjobban közel sem  az elforgó mankó esete miatt ( teljes leírás a I. Felnőtt, U23 és Parakenu Válogatóverseny,Szeged-2018.06.02 posztban: https://pirateturtle.blog.hu/2018/06/04/i_felnott_u23_es_parakenu_valogatoverseny_szeged-2018_06) . Ilyen  ugye (?!) mindenkivel előfordulhat nekem már a harmadik versenyemnél sikerült egy ilyen esetet produkálnom.

Az előző hetekben is sok edzéssel és nem tétlenkedéssel töltöttem az időmet. Utóbbi hetekben egyre jobban tért vissza az önbizalmam valamint a versenyt megelőző napokban sikerült a 2000m-es időmet is javítani, úgyhogy nem volt semmire se panaszom. Éreztem, hogy jó formában várom a megmérettetést, egy pillanatig nem volt bennem olyan gondolat, hogy ne versenyezzek ismét, ha lesz arra lehetőségem.

A héten már nem végeztem teljes értékű munkát edzésileg mindet a hétvégi versenyhez igazítottunk, hogy lehető legjobb formában és kipihenten érjen a feladat. Szombati napon volt a számom aznapi villám utazással betervezve. Előző nap követtem a tv-ben a maratoni wimbledoni férfi tenisz elődöntőket, majd próbáltam aludni és pihenni, ami most nem sikerült annyira jól közel sem részemről.

Hajnalban az útra bevásároltam minden földi jót, ha nem alszok legyen mit ennem legalább a buszon. Elbicajozok a vízitelepre és onnan indulunk meg négyen az útra kisbusszal. Az út során evés, alvás váltakozott nálam. Az ismeretlen és pálya és annak nem ismerete volt mi leginkább foglalkoztatta ekkor gondolataimat. Egy rövid Dunavarsányi kitérő után érkezünk meg. Egyből összeteszem a hajómat ezzel se legyen gond továbbiakban.

Több mint három óra van még a futamomig, addig feltérképezem gyalogosan a pályát és környékét, beszélgetek a versenytársakkal, valamint egy laza ebéd ezekkel telik az időm nagy része. Nagyon bolond a szél folyamatos és irányt változtat rendszeresen, szuper mondom, ez-az! Még picit elmélyedek magamban elfekszem és próbálom fejben minden feladatomat összetenni, valamint feltöltődni kicsit.

37191534_2077457695661825_4681981838355333120_o.jpg

Ádámmal megbeszélem mik történhetnek, mire készüljek és figyeljek. Ugyanezeket átvesszük Balázzsal is. Megbeszéljük szél-viszonyoknak megfelelően, hogyan legcélszerűbb beállnom rajtgépbe hasonlók és azt, hogy mikor menjek vízre. Több mint egy órával futam előtt átöltöztem melegítgetek serényen. Ilyenkor már szinte túl pörgök, nagyon úgy kell visszafognom magamat, túl ne feszűljem a dolgokat, amíg vízre nem szállok.

Most mindent és mindenkit sikerült függetlenítenem magamtól és kizárnom. Versenytársak, pozitív vagy negatív lelkiállapotok, mások jó vagy nem olyan jó eredményeit és minden hasonlókat is. Csak magamra koncentrálok. Balázs segít vízre tenni hajót, egyből le is jelentkezek, ezzel se legyen gondom már. Aztán alig bírok megfordulni a túl szűk helyen. „Élvezkedek” a pályán és próbálok vele asszimilálódni amennyire ilyen kevés idő alatt sikeresen mehet ez. Versenytársakat ignorálom, nem nagyon akarnak kommunikálni jobb is ez így. Teszem amit kell, még egy plusz kört is megyek nem maradok tétlen egy pillanatra sem,nem meg állva hiába fúj a szél és próbál velem is játszani, ne hogy itt lemerevedjek közvetlen futamom előtt.

Nézem az órát vészesen közeleg a rajt időpontja hangosban is mondják már be kéne állni rajtgépbe. Mindenki rám vár. András mellettem is érdeklődik, mikor állok már be?! Lehető legvégére akarom ezt hagyni, ne fújjon még pluszba meg a szél a rajtgépben. Tudom mi lenne a dolgom, hogy kéne állítanom a hajót, ez gyakorlatban nem igazán sikerül nekem jól kivitelezni. Mondják szervezők jó leszek úgy is, ahogyan beálltam.

Aztán már el is lövik a rajtot! Mondom magamban fantasztikus! Még a jobb másik oldalon állítgattam az irányzékomat lapáttal, minél jobban álljak be rajtgépbe. Sebaj. Ez van! Akkor hajrá mondom magamban átteszem lapátot túloldalra azon nyomban és nyomjuk neki. A sebességemet elérem és onnantól egy másik állapotban vagyok már, nem nagyon érdekel semmi! A lendületem pedig végig visz a pályán könnyedén a legvégén még ki is nézek(?!). Pedig direkt elhatároztam, hogy ezt semmiképpen nem teszem meg, de annyira nem érzékeltem hol vannak többiek, hogy nem bírtam magammal. Második pályán vagyok, mindenki más tőlem jobbra, látom mi a helyzet az is lesz a végeredmény. Ennyi!

A futam alatt, ahogyan elértem a sebességemet rajt után megtudtam azt tartani,végig fokozva és nem zavart egy csöppet sem a szél vagy nem volt gátló az számomra. Pályámat is gond nélkül tudtam tartani végig nem nagyon tértem el irányban róla. A rajt mizérián túl a kinézegetést kellett volna hanyagolnom. Számomra kitűzött cél volt még percen belül lenni, ez sem sikerült sajnos. Nem lehetek elégedetlen azonban így sem.

Én elvártam magamtól legalább ezt az eredményt bármilyen nagyképűen is hangozhat ez. De ezt sem olyan könnyű teljesíteni vagy ennek megfelelni semmi sem magától értetődő. Kategóriámat így is sikerült megnyerni, ami tulajdonképpen nem is a kategóriám ugye nemzetközileg. Ketten jobbak voltak sokkalta nálam, de több év előnyük van előttem, aminek ledolgozásán aktívan rajta vagyok.

37080583_2077457365661858_8881691093352054784_o.jpg

Kiszállok, átöltözöm megyek díjátadóra egyből. Lejelentkezek Pöcinél telefonon megbeszéljük mi, hogy volt, meg mi volt helyén, hogy most a nem annyira ideális kezdetből milyen jól tudtam kijönni végül. Gyorsan lezajlanak a gratulációk és a dolgok utána pik-pakk szétkapom a hajót, felkötjük és már irány is haza. Nagyon jó hangulatban telik az út és nem hat megterhelőnek közel sem. Aztán telepen ismét összeteszem a hajót és mindent elrendezünk annak rendje és módja szerint.

37745770_2343591335654966_9033422950660833280_n.jpg

Utána éjszaka még annyira aktívan élnek bennem az utó-élete a versenynek annyira elöntötte a tudatomat s dolgozik bennem még az adrenalin valamint a pozitív dolgok újra átélése magamban, hogy hiába az azt megelőző rövid éjszaka alvásilag, ismét nem bírok elaludni nagyon sokáig, de hatalmas nagy elégedett mosoly van az arcomon mégis ehhez a „nagy” problémához társulva.

2018.28.hét

KalózTeknős-edzésnapló

Hétfő:Szombaton a Pilis futásom után Szeged felé vettem az irányt és pár nap töltődéssel teltek ezen napok hétfőig bezárólag. Majd elkezdődött számomra egy a hétvégi verseny alá rendelet heti menetrendem.

Kedd:Kondis edzés volt napirenden. Ha jól emlékszem 7különböző feladata volt. Először 10 db ismétlés egyszer mindegyikből majd kétszer vagy egy helyen kilenc ismétléssel, nyolc ismétlés és háromszor így egészen hét ismétlés és négyszer egy állomáson bezárólagosan. Húzás nyomás is vállalható százalékkal növekedtek. Után egy jó kis levezető evezés Szúnyog sziget formájában.

Délután belefér egy átmozgatós tenisz. Fonákok tenyeresek minden rendben ma egész jól mennek, utána levezetésnek egy kis vollé-zás a hálónál. Óra alatt napi bölcselettel is gazdagodom „Becsüljem meg magamat, mert más úgy sem fog helyettem!”. Na mondom ismét magamban jól van akkor.

Szerda: Délelőtt a társakkal 6db 300 van soron a csatornában egymás után csináljuk őket miközben bánatosan esik az eső. Méregetjük hellyel-közzel mi is magunknak és mester is mondja mik az időink. Én 2mp-en belül produkálom mindegyik 300-omat, úgyhogy ezzel elégedett vagyok. Amikor az ötödik után mester beküld minket a vízről  hirtelen,ne ázzunk el még jobban végére.

glauber-sampaio-4568-unsplash.jpg

Délután Holtág! Zolival szokásos át-transzportálás megejtjük a hajókkal. Párás borús időben megyek egy bemelegítőt többiekkel egyetemben. Aztán oda állok másodiknak, 2000m-hez. Előttem a colos srác próbálgatja szárnyait (vele voltam először vízen egy hajóban első edzésemen). Most nagyon eltökélten kezdek a rajt is jó, veretem neki tisztességgel az elejétől bőszen 500 környékén beérem. A fordulós ezreknek kitett bójánál akar megfordulni, közlöm vele, hogy tovább kéne még jönni. Normális vagyok én?! Elbeszélem itt az erőm. Már szinte ott is vagyok a fordulónál jó sokat korrigálok 3-4 ide-oda váltással csak-csak meg van az. Akkor tegyük oda még jobban neki, innentől már kifelé jövök! Megcsinálom a kanyart aztán már csak egyenesen tudom ott vagyok 300m körül van  még induljunk meg kicsivel jobban rá, tudom fokozni a csapást végére valahogyan kinézzen ugye?! Vége is , beérek elfáradtam rendesen. Idő közlésénél kiderül majd 20 mp –el jobb az eddigi legjobbamnál. Vagy másfél két hónapja üldöztem, hogy jobb legyen már. Végre jobb lett! Mester is elismeri megtört a jég. Ez-az! Hétvégén versenyre, önbizalom nőtt . Ráadásul holtágba(én extrán fókuszált szoktam ott lenni,szeretek ott) mentem jobbat! Utána  levezetek még egyet és irány vissza.

Csütörtök: Csupán 10szer 10db 50%-os fekve-nyomásom van soron, többiek csinálják szorgosan a köröket és a feladataikat a kondiban mellettem. Ezzel pikk-pakk bevégzem. Nap további részében pihenés. Holnapi napom is egyéni, vízre kondiba nem mehetek.

Péntek: Délelőtt így kapva kapok az alkalmon és elmegyek egyet teniszezni. Semmi különös nem történik a végére jól lefáradok. Otto bá így búcsúzik „Haza ne jöjjek úgy Szolnokról ,hogy ne lenne valami eredménye!” ,na mondom jól van akkor ismét mondom még ez is.

Utána mivel héten nem volt annyira fókuszban így beiktatok egy úszást is. Biztos ami biztos. Szokásos adag után próbálom a gyorsat, hátat , taposást és víz alatti egyéb mutatványozást egy levegővel és társait.

Szombat: Szolnokon második válogatón versenyzek róla lesz részletes beszámoló is.

Vasárnap: Pihenőnap.

Pilis Mountain Trail 8km+ -2018.07.07.

Áprilisi Győrújbaráti utolsó futásom óta első „bevetésre” igyekeztem és készültem a Pilisbe. Sanyi és én is kaptam VIP meghívást a szervezőktől. Amit ezúton is köszönünk és nagy megtiszteltetés volt részünkről, hogy mehettünk! Számunkra így nem volt kérdés, hogy ott leszünk a rajtnál mind a ketten.

Hajnalban indulok vonattal cél Ács. Sanyi ott már vár, onnan autóval megyünk a célhelyszínre Pilisbe Piliscsévre. Mint mindig jó beszélgetéssel telik az utunk. Pontosan mi vár ránk, vagy hogy fog ez menni nem tudtam még.

36733027_1853055788086284_3543147813594464256_n.jpg

Azért nem futottam eltelt időben, mert a régi tokom a jó idő beköszöntével végleg használhatatlanná vált sebesedés nélkül. Közben elkészült az új tokom a sport-lábprotézishez. Próbálgattam is,de a régi felfüggesztő harisnyám  kitágult és több levegő maradt így az új rendszerben ami így végig szelelt és zavart. Ezért, hogy elejét vegyem ennek a problémának még egyet ráhúztam a kitágultra is, biztos ami biztos alapon. Valamint az új rendszerben a  felfüggesztés, vákuum nélkül csupán egy modern vastagabb csonkharisnyával történik, ami a legmodernebb liner(csonkharisnya) amivel eddig találkoztam. Bemelegítés alatt mivel éreztem a levegőt a tokban még egy plusz szövet harisnyát is felvettem, legyen az jó feszes és ne szelelgessen nekem verseny közben.

36794136_282901709116249_3025780060322791424_o.jpg

Sanyi elrajtol előttem fél órával én meg csak várom, hogy én is rajtolhassak miközben melegítgetek. Inkább fejben rakom össze magam, bármi is lesz maximum végig megyek rajta simán túrázgatva futást kevésbé erőltetve így gondoltam. Semmi elvárásom nem volt magammal szemben vagy időt tekintve.

A rajt-cél kapu után egyből élesen felfele kaptatunk a pincesoron, de jó, így kezdődik a táv. Utána még csalinkázunk pár métert majd beérünk a kis ösvényes csapásokra, az alj növényzetben, megbújó gyökérzetre vagy annak maradványára extrán próbálok figyelni, másoknak ez kevésbé sikerül. Mögöttem vannak még páran, de folyamatosan előznek meg a kutyák is elmennek mögülem, szépen lassan lehagy a mezőny.

36802035_282902085782878_709941717318500352_o.jpg

Kiérünk egy erdei útra főleg felfele vezet az utam, akkor használjuk a botokat amiket hoztam magammal ne csak itt a kezembe legyenek tétlen. Második kilométernél kezdem magam komfortosabban érezni egyre inkább erőltetem a kocogást, jól is megy a terepen egyenletesen haladok.

Nézem és követem a jelzéseket ketten keresgéljük sikerrel a jeleket egy úrral rendületlen hol ő hol én vagyok elől. Ismét jelentős emelkedők következnek egyszer csak egy Varga Józsi repeszt velem szembe ahogyan küzdöm magam felfele az emelkedőn ő meg lefelé. Közben azért fogy a táv is. Kiérek egy fa-feldolgozós részre itt frissítek megállok, pár pillanatra.37125733_1865271380198058_6709884341180170240_n.jpg

Haladunk tovább a meredek csapások során néha elbizonytalankodom merre is van az arrafele de a mezőny felém haladó része másik távokról megerősít ,hogy jó nyomon járok. Jönnek velem szemben mindig próbálom előzékenyen segíteni őket ezért odébb is állok a szűk csapáson.

Kiérek egy tisztásos helyre ahol több esemény is keresztezte egymást .Volt aki el is tévedt itt,ekkor jön szembe Sanyi a távolban, kurjantok felé párat, majd haladok is tovább a csapásomon serényen egyszer csak van egy növényekkel kevésbé övezett szakaszhoz érek itt letérek az útról látom 2-3 másik nagyobb út is van erre,itt összeszedek vagy egy pár száz méter eltévedést, de sec-pec visszatalálok a helyes nyomvonalra ahonnan ki ugrottam.

37209751_1865271340198062_106754165216116736_n.jpg

Innentől még pár dimbes-dombos csapás az erdős ösvényeken és már kezdődhetett a hullámvasút lefelé és a lejtős szakaszok. Ezt mindig tudom már felfelé is , hogy onnan egyszer le is kell jönni ,most a botok nagy szolgálatot tettek felfelé és sokkalta dinamikusabban  tudtam segítségükkel haladni.

Megkezdtem az utam lefelé, de nehezebben haladok, mint az emelkedőknél. Mindig nagyon vigyázok úgyhogy nem ,hogy begyorsulok hanem lelassítok ezen szakaszokon, mielőtt még a kövek, kavicsok megindulnának a lábam alatt aztán én is neki gurulnék a lejtőkön tova. Szépen azért fokozatosan ereszkedek lefelé a botokat nem tudom kihasználni annyira-majd idővel-, sebaj haladok épségben és ez a lényeg.

36809915_282918719114548_5644083104256622592_o.jpg

Kezdem elveszíteni a türelmemet. Mikor és hol lesz már a vége?!Nem tudatosodott bennem, hogy ez 8km plusz, amíg túl nem haladok a 8.kilométeremen. Na még egypár lefelé ami most nem kaptató erdei utakon jelzések egyértelműek aztán rátérünk arra az útra amin kezdtünk is,ez az! Kanyarok itt-ott vigyázva „kommandózok” a kikötődött cipőfűzőmben. Kiérek az erdőből, végre cipőfűző megköt, trappolok a pincedombi utakon lefelé a célba, aztán pedig beérkezem.

Frissítek, próbálom összeszedni magamat, fotók posztolás miegymás, aztán higgadtan konstatálom horzsolásaimat és várom, hogy Sanyi is beérkezzen a célban. Aztán megérkezik ő is. Elégedett ez az, ami számít. Összeszedjük magunkat, megvárjuk a hivatalos díjátadást jó vendégekhez illően, Sanyi fotóz is rendületlen közben.

36788059_282921072447646_206228536959172608_o.jpg

Futáson van még mit javítani, de legalább ismét futottam egy nem is akármilyen helyen terepen és eseményen. Leggyorsabb kilométerem 10perc  körül ha volt, átlag 12-es kilométerek így semmi futós edzés nélkül nem hiszem ,hogy jobb vagy több elvárható lett volna most terepen nyitásnak tőlem. Az új tok-rendszer elfogadhatóan vizsgázott. Azért így is lett egy kis sebem a térd belső részén, ami átlag egy hét -tíz nap gyógyulás,valószínűsíthetően a túl tömött plusz szövet harisnya volt a ludas.

Az összes ceremónia végén Varga Józsi fel-rimánkod minket is Sanyival a színpadra, ami nagyon jól esett és ezúton is köszönjük csakúgy, mint a meghívást is a szervezők részéről! Mindent összevetve nagyon jó hangulatú eseményen vehettünk részt ismét. A futás a falunap(ok) program szerves része volt, teljes fesztivál lelkesedés, mégis meghitt hangulat jellemezte a jelenlévőket is. Legközelebb is jönnénk!

36927623_283973412342412_3427499466893033472_o.jpg

2018.27.hét

KalózTeknős-edzésnapló

Hétfő: Felügyelet nélkül megyünk a megszokott szúnyog kerülőnket ,hogy ismét képben legyünk és visszarázódjunk a hétbe. No, de nem végig ráérősen evezős azért egyenletes stabil tempót kéne tartani.

Úszni megyek gyakorlom a dolgokat serényen, semmi különös.

Délután résztávozunk. Most a szokásoshoz képest sokkal jobban megy majdnem végig sikerül tartani és követni mindet mit nekem fordulások újabb rajtok. Az igazságot megvallva most közel sem volt olyan gyilkos sem a mennyiség sem az intenzitás ás több pihenő idő volt a távok idők között, ez nekem feküdt.

Kedd: Kondizunk 7 db feladat 40%,50% és 60%-on a mellhez-húzás és fekve-nyomás. Amennyit egy adott állomáson a feladattal töltünk időt variáljuk végig a körökben, hogy hány másodperc és hogy hányszor ismétlődik e ugyanaz a feladat. Különböző variációkban csinálunk jó sok teljes köröket.

luis-vidal-627410-unsplash.jpg

Utána 6km egyenletes evezés a levezető vagy másfél csatorna kör kinek hogy tetszik jobban megnevezés.

Szerda:Mindenki a hétvégi versenyszámát gyakorolja csak egy távot megy lemérve maximális erő bedobáson. Én meg közben csinálom a 200m-eket fel-le állok be az újabb adagra. Most úgy érzem egyre jobban megy, felesleges dolgokat mindig találok, mire elmegy az energiám és javítható.

Utána úszni megyek. Ismét átvesszük mi, hogyan működik most. Mell szinte teljesen jó. Utána gyakorlom a gyors levegővételt, minél jobban menjen. Aztán a hátban is van előrelépés. Ami nagyon meglep az elején teljesen reménytelennek látszódott. Állítólag minden egyre jobban és stabilabban megy a vízbe, szuper, ezt  én is így érzem.

Délután alapos nyújtás van mindenkinek előirányozva egyénileg vagy a telepen.

Csütörtök: Többiek a Vidékbajnokságon vannak, úgyhogy saját magam garázdálkodhatok.

zen-photographer-343571-unsplash.jpg

Úszom a szokásos rendszer szerint, de minden héten alakítok rajta kicsivel, hogy mást gyakoroljak az egy kilométer megléte után,vagy mellett.

Péntek: Teniszezek egy jót. Tenyeres nagyon penge a fonák viszont ma felejtősre sikerül. Nem akar összeállni sehogyan sem. Végén gyakorlom a szervát amik már nem is mennek olyan rosszul. Már tudom mikor mik a hibáim legalább. Amikor minden összejön, persze, hogy ász.

Délután Zolival külön lemegyünk egyet evezni. Mindenki más rajtunk kívül a vidékbajnokságon van. Két darab 500m megyünk kezdetnek. Sosem megyek 500-at úgyhogy űr-időkkel és egyéni legjobbakat produkálok. Utána megyünk három 200m-t először 10mp aztán 5mp végül nincs előnyöm, ahogy elrajtolunk. Tűrhetőre sikerülnek főleg az utolsó kettő azért biztató is időben. Legvégén még esőt is elkerüljük, csak hazafelé ázok szét a biciklin.

Szombat: Piliscsév meghívtak egy eseményre terep futni, így nem mondhattam nemet. Lesz róla majd részletes beszámoló.

Vasárnap: Pihenőnap.

2018.26.hét

KalózTeknős-edzésnapló

Hétfő: Jedlik híd alól indulás a szokás szúnyog sziget kerülőre. Ameddig forgolódtam el indultak a többiek kikkel indulnom kellett volna. Ennyi. Nyomás utánuk aztán lesz ami lesz. Végeztünk utána húzódzkodás tolódzkodás az erősítés.

Úszáson újabb dolgokat próbálok teljesíteni a hát és gyorsúszásban. Ezek után taposás variációk féloldalasan legyek kint a vízből mellúszásnál és társaik következnek.

cristian-palmer-353980-unsplash.jpg

Délután a személyes „kedvencem” a résztávozás következik. Le vagyok maradva az elején aztán beérem a többieket és egész jól tudok haladni velük a közepén. Aztán megint lemaradok tőlük a végére. Ilyen ez.

Kedd: Maximumunk lemérése történik mind mellhez húzás mind fekve nyomás tekintetében. Bőszen pakolgatjuk fel a súlyokat és növeljük egyre a számokat. Pár ismétlés aztán haladunk tovább. Ha a mester látta az ismétlést és jóváhagyta azt számít csak valójában. Én magam is meglepődöm, hogy mennyi ideig és mértékig tudom még növelni a szabályos ismétlések számát. Sokkal erősebb vagyok ezen mutatók alapján is. Mellhez-húzás megy jobban egy árnyalatnyival pedig utáltam a kezdetekben.

Utána kievezünk egy levezető csatornakörre, csakhogy érezzük a törődést a vízen is.

Szerda: Reggel 6db 300m van soron mindenkinek. Így aztán be is tagozódunk a többiekkel hárman egyre sorra fordulunk és rajtolunk. Végére eléggé lefáradunk, sorrend és az idők nem nagyon változtak.

Úszásban megcsinálom a kilométert és próbálom a többi dolgokat (gyorsúszás, taposás stb.) gyakorolni a végén.

Délután átmegyünk a holtágba. Zoli ismét segít cipekednem, ami továbbra is nagy könnyebbség nekem. Aztán gyorsan pörgetjük a méréseket mielőtt ránk szakadna az ég. 2000m álljak be persze elrontom rajtot kicsit nagyobbnak mérem a távot aztán megint pár másodperc a híja az időnek. Ezért megyek még egyet közel ugyanolyan lesz a vége.

Csütörtök: Kondizunk 80%-on 4 db ismétlés összesen 5 gyakorlat van egy körben. Nem tudom mennyit kört teljesítünk a végére,de nagyon elkészülök. Utána ha jól emlékszem lemaradt a kievezés.

Aztán úszni megyek gyakorlok egy órát a megszokott módon.

hakon-helberg-99981-unsplash.jpg

Délután belefér egy tenisz. Nagyon jól megy mindent visszaadok és élvezem a játékot. Végén lecsalom az adogatást ,hogy "Majd legközelebb gyakorolom". Jön a válasz:"Mindenki ezt mondja!"

Péntek: Délelőtt 200m-eket gyakorlom magamban, amíg a többiek végeznek az 500 és 1000m-eikkkel.

Délután ugyanez a faladatom csak kicsit jobban elnyújtva és több pálya fér bele a teljesítésbe.

Szombat: Többiek szokás szerint 500m és 1000m-eket mennek serényen. Amíg én csinálom a 200 métereimet. Nem valami fényesek az időt elnézve, pedig hátszél és többi körülmény is jó vagy jobb időt vetíthetne elő. Aztán a legvégére, mint a hétvégékre általában nagyon lefáradok már az újabb és újabb sprintben is.

Vasárnap: Pihenőnapot tartottam.

2018.25.hét

KalózTeknős-edzésnapló

Hétfő: A remek szeles idő kíséri utunkat, ahogyan a szúnyog sziget kerülővel megkezdődik ez a hét. A híd alól indulunk útnak párokban. Utána húzódzkodás tolódzkodás maximális ismétlés szám 10 körben a levezetés.

Ismét úszni megyek. Csiszolom a mellúszásom aztán próbálkozom a gyorssal, nem mintha menne. Végén hát és különböző taposás változatokkal szórakoztatom magam ahogyan próbálom teljesíteni a dolgokat. Abban maradunk, hogy ússzak minél többet továbbra is, próbáljam többi úszásnemet stb..

Délután résztávozás van terítéken mint majdnem mindig le vagyok maradva sosem érem utol őket és csak fordulok és megyek utánuk semmi pihenő mindez a csatornában. Végén valahogyan a szenvedéseim véget érnek.

Kedd: Kondin 5 db gyakorlat van 80%-on kevés ismétlésszámon. Pörgetjük a köröket bőszen, végére mikor már nagyon elfáradnánk abba is hagyjuk. Levezetőnek egy kis evezés egy Szúnyog sziget  kerülő formájában.

Szerda: Délelőtt  három darab kétezret megyek 80%-on ja csak a közepén jövök rá,hogy nem ez lett volna a feladatom .Nem mintha  a hat darab 300m jobb lenne,de mégis csak sprintesebb gyorsabb táv.

Utána úszók egy jót.1000m mellen aztán gyorsat gyakorlom és taposás felváltva.

venek_01.jpg

Délután  mint mindig 2000m időre. Megyek neki fordulok , szokás szerint pár másodpercre vagyok jobb időtől. Megbeszéljük hol megy el, a végén ,de akkor már mintha ólom karjaim lennének nem ,hogy még gyorsítsak a tempón. Utána fordulós ezer méterek vannak soron kétszer.

Csütörtök: Megismételjük az ezelőtti hetek erőfelmérőit egyben. Tehát mellhez-húzás fekve-nyomás 30 kilóval 3 körben. Nagyon kitesz mindenki magárét iparkodunk rendesen a végére mindenki nagyon elkészül erejével, de vannak jó számok az ismétlésszámoknál és javulás is.

Ezek után úszok ismét egy kilométert majd próbálgatom a többi úszásnemeket.

Péntek: Délelőtt pályákat megyek 200m a csatornában magamnak próbálom mérni. Nagyon nagy a sodrás plusz a hátszél is erős jók nagyon az idők, így amiket produkálok.

Majd a szokott módon úszni megyek ismét hasonlóan, mint azt megelőzően.

Délután ugyanúgy az a szituáció, mint délelőtt csak a holtágban. Zoli segít nekem a hajót átcipelnem. Le vagyok mérve nem sikerül fényesen, kapom a beosztást mi nem volt jó és nem működött. Utána még megyek egy pár pályát ,csak ,hogy elteljen az időm amíg többiek is bevégzik a feladatukat.

Szombat: Többiek 500m és 1000m pályákat mennek egyesben és párosban. Én közben folyamatosan csinálom a 200m-eimet, végére sok pályát csinálok, de teljesen elkészülök az erőmmel.

Vasárnap: Kitekerek a szabadba és megpróbálok újra futni egyet terepen. Ez nem igazán sikerül az új rendszer kész ,de furán szelel a tokomon lévő függesztő harisnya így egy kilométer után megfordulok,közben  hiába igazgatom nem jó sehogyan se a komfort fokom benne. Húsz perc és két kilométer után végül abba hagyom. Majd visszatekerek haza így csak egy jó bicajozás mit jóváírhatok oda vissza.

 

2018.24.hét

KalózTeknős-edzésnapló

Hétfő: Megyek úszni . Nem vagyok benne valami jó. Higgadtság vízben összeszedni a dolgokat stb.. Szaksegítséget is kértem. Megnézzük melyik úszásban mit tudnék milyen vízbiztonságom. Próbálunk minden úszásnemet csiszolni. Mell elmegy. Gyors kartempó levegő vétellel ok, lábtempó nincs meg. Hát megy legkevésbé. További  utasítás ússzak minél többet.

Délután a híd aljától indulva vizeznek a többiek a másikon felváltva én egy rakáson megyek egy bollyal egyetemben négyen. Szúnyog szigetet kell megkerülnünk ez ma az a adagunk. Utána húzódzkodás, fekvőtámasz és tolódzkodás maximum ismétlés számon a húzódzkodás.

Kedd: Hajnali kondival kezdünk. 5 db gyakorlat van csupán. Minden 80%-on vagy a felett próbáljuk feszegetni a határokat csupán 4db ismétlésszám a húzás nyomásnál. Amennyi kör belefér a végéig. Egy szabadon választott gyakorlat van benne még pluszban végére eléggé elfáradok.

Utána megyek úszni. Kezdésnek 50 db hossz 25-ös medencében mellen 10-enként megállok, nem valami jó a szemüvegem muszáj. Próbálom újra mindennapokban gyakorolni az úszást, hogy ne legyen olyan idegen ez a mozgásforma mindennapokban.

Délután rész-távozunk a csatornában serényen. Mindenki előttem van nem bírok menni és fordulgatni velük le vagyok maradva végig mint a borravaló, de próbálok menni utánuk ahogyan csak tudok.

Szerda: Úszással nyitok egy ugyanolyan mutatványt teljesítek, mint az azt megelőző napon.

32929772_2245794358767998_3373364831510855680_n.jpg

Teniszre megyek nem nagyon tud felvidítani most ez sem annyira. Teszem veszem, háló nem barátom most se. Végén szervát gyakorlom sokáig, ez fejben lefáraszt.

Időre megyünk 2000m, mint mindig. Nem olyan rossz a fordulóm, de ismét nem vagyok jobb magamnál. Utána fordulós 1000m éterek vannak terítéken. egyre jobban esik vissza időm harmadiknál közösen rajtolunk mindannyian.

Csütörtök: Úszással kezdek háromszor 20 db hosszra tolom ki a mellúszást kétszer igazítok szemüvegen közben.

Délután az erő felmérő második szakasza következik a mellhez-húzás esetemben. 4perc alatt amennyit ismétlést tudsz 30kg-al csupán. Három kör a plusz ráadás csak a rúd. Első kör nem rossz második jobb harmadik kicsit gyengébb, simán a rúddal majdnem ment 400 darab pár ismétlés híján. Azért ez nem volt olyan rossz szerintem estemben, én élveztem.

Péntek: 6 db 300m a feladat. Én jövök a „ballagókkal”. Azt hittem így kiválthatom a holtágba való átmenetelt. Végül nem is mentünk át. Nem az a probléma ,hogy nem jó ott én nagyon is szeretek ott ,de problémás átmenni macera számomra hajóval, ki és le fáradok a hajócipelésben is. Megcsinálom az edzést, fordulgatok a túláradt csatornában bőszen.

Utána úszok egy tegnapi adagnak megfelelőt ismét levezetésnek.

Délután ismét megcsinálom a 6db 300m többiekkel legalább vannak ellenfeleim is most. Egész jól megy én legalábbis úgy érzem. 5-ször is ugyanaz a sorrend közöttünk, ahogyan teljesítjük a távot.

30740551_2659336200759097_471136566383738880_o.jpg

Szombat: Többiek különböző távokat és pályákat mennek, 500m, 1000méterek páros egyéni stb.. Én végig 200m-eket csinálok ez a verseny távom. Egyszer le is mérnek. Az idő nem is lenne olyan rossz, sőt. A technika nem jó, nem lehet mindent erőből. Kapom az utasításokat mi nem jó, gyorsabban, előrébb mélyebben vállból elforgás mik nem voltak meg. Megyek vagy egy tucat 200m-t végére nagyon elfáradok benne. Ahogyan az egész héten is. Karjaim bedurrantak a balt nem is bírom hajlítani bizonyos szögekben az erő felmérő után még sokkal többet kellett volna nyújtanom,így napokig gyötrő izomláz marad.

Vasárnap: Pihenőnap.