KalózTeknős kalandok

KalózTeknős kalandok

XXIII.Győrújbaráti Terepfutás 7km -2018.04.14

2018. április 18. - PirateTurtle

Számomra nem volt kérdés, hogy el szeretnék indulni Győrújbaráton valamilyen távon, ha lesz rá lehetőségem. Téli felkészülésünk alatt, visszatérő biztos pontok voltak az edzések itt, ha nem mentünk épp valahova rendezvényre a hétvégenként. Sanyi 9:15-re jön értem az autóban realizálódik bennem, hogy ő most nem fog futni, meglepődök. Gyorsan leparkolunk, felvesszük a rajtcsomagom, beszélgetünk az ismerősökkel, barátokkal a szokásos ki milyen távon indul, ki mit vár magától a téma.

Közben Balázs is megérkezik a biciklijén fotózni. A többi ifjú kenusnál - akik közül hárman is itt vannak - próbálom fokozni a harci kedvüket azzal, hogy  kitől milyen időt is várok, várnak maguktól. Attól, hogy hétvégén egy rendezvényen vagyunk még lépjünk ki a komfort zónából és célozzunk meg egy a helyzettől elvárható legjobbat magunktól, mint sportemberek. Én magam egy órán belülre várom a 7 kilométeren.

mate_terepfutas_gyorujbarat_24.jpg

Elrajtolunk a tábor bejáratától. Első fordító felfelé az út előtt vigyorgok a kamerában aztán lehetne neki nyomatni. Ekkor már az elején érzékelem valami fura a protézisemmel, folyamatosan fújtat, magyarán levegő van benne,nincs meg a vákuum, persze nincs idő megállni visz a lendület és a tömeg. Minden 2-3 lépésnél hallom a sziszegést, amit próbálok kizárni. Első kilométer megvan mindjárt jön a felfelé kicsit sarasabb résznél egyensúlyozom a szélén ekkor ér be a 4km-es mezőny eleje. Első emelkedő letudva, lefele egyetlen elágazás sikeresen teljesítve, innentől menjen neki. Gyorsulok is dombról fel-le folyamatosan miközben majd kiéget a nap, ami a megjött jó idővel párosult.

mate_terepfutas_gyorujbarat_05.jpg

Pikk-pakk fogynak a kilométerek viszonylag gyorsan haladok elérkezek az újabb nagyobb emelkedő kezdetére amikor folyamatosan beér a második körén lévő félmaraton mezőnye. Próbálok ütemesen lépkedve haladni felfele- miközben tüzel a nap továbbra is- ez eléggé nehezen megy. Pont az emelkedő közepén szenvedek, amikor hallom Józsit mögöttem, hogy biztatva kiált: „Ez-az! Csináld csak!”. Lepacsizunk ő fut tovább az első helyekért az élmezőnnyel a félmaratonon. Felérek innentől lefelé. Közben elkezdek zsibbadni bal lábilag, ez új. Pár száz métert sétálok, miközben mindenkinek van egy jó szava a félmaratoni előzős mezőnyéből.

Újra neki indulok az ötödik kilométernél zsibbadás tova, ez az! Tegyük oda neki, kiérek egy magasabb pontra, átlátom jól a tájat lefelé egyenletesen lankás dombok sorban. Pár fordító jönnek a meredek kanyarok egymás után, épp előznek, így látom, mely nyomvonalakat kell követnem ez szuper a földes vájatokban. Mikor kiérek persze majdnem fölbukok egy kőben, de meglátom Sanyit a kamerával lekövet a betonos szakaszon a befutón, tudtam, hogy rá tudom venni a futásra!

mate_terepfutas_gyorujbarat_44.jpg

Beérek kitűzött cél elérve!56:38 az időm, nem lettem utolsó, mi kell még?! Fogadom a pacsikat gratulációkat , lövünk pár képet a kenusokkal, mindenki becsülettel nagyon jó időt futott. Frissítek, eszek közben majd mindenkivel megbeszéljük neki, nekik milyen volt a futásuk.

mate_terepfutas_gyorujbarat_15.jpg

Találkozok Józsival megbeszéljük mely kategóriában hányadik helyre várja magát, magukat, mi lehet még a kérdéses. Odaadja nekem szánt futóbotjait. Amit ezúton is nagyon köszönök! Sportemberi és felebaráti nagyságát eddig versenyeken is bizonyította, minden egyes eseményen, amikor találkozunk van egy két jó szava mondata hozzám, attól függetlenül, hogy ő az elsőségért küzd, míg én a pályák valamilyen  szintű teljesítésével. Gratulálok neki innen is mostani  eredményeihez is, jövőre sok sikert sikerüljenek jól a tervezett versenyek!

mate_terepfutas_gyorujbarat_17.jpg

Ezek után sok-sok beszélgetés, megvárjuk az eredmény-hirdetést is. Eléggé megkapott  a nap, mi több extrán sokat izzadtam,a protézis ellenőrzésnél látom a szövet harisnyám totál elcsúszott a tokban,valószínűleg ez is volt a vákuum vesztés oka, ami viszont nem olyan biztató,hogy látom a térdem vonalában kisebesedtem - ugyanúgy mint tavaly is- amikor abbahagytam a futást pont hasonló okokból.

Mindent összevetve nagyon jól éreztem magam rengeteg ismerős baráti találkozás színesítette a napot. Balázsnak, Sanyinak külön köszönet a sok fotóért, hogy eljöttek ide is, maradtak is, haza is jutottam stb.. Ismét egy remek eseményen vehettem részt, aminek nagyon örülök. Egyedül a futás jövője kérdéses, hogyan alakul majd nálam ezen újabb kisebesedések után.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pirateturtle.blog.hu/api/trackback/id/tr3813846670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása