KalózTeknős kalandok

KalózTeknős kalandok

2019.4.hét

KalózTeknős-edzésnapló

2019. március 10. - PirateTurtle

Hétfő: Kondival kezdem a hetemet. Fekve-nyomás kétszer húsz ismétlés aztán kétszer egy perc sí-ergó ez van négy körbe, majd ugyanez mellhez-húzással szintén hasonló ismétlés számokkal és sí-ergóval kombinálva. Végén hatszor egy perc kis szünetekkel a vége a mai mutatványnak.

Kedd: Ergóban folytatom a hetet. Nekiállunk a technikámon javítani jobban érezzem meg mi lenn a feladatom. Különböző rávezető feladatokat kapok. Nem nagyon kerültem közelebb. Maga az érdemi része 5 perc bemelegítés után háromszor nyolc percek következnek köztük rövid szünetekkel. Első körben 40 mp gyors 20 mp lassabb és ez ismétlődik nyolc percig. Második körben 30 mp gyors 30 mp lassabb és ez váltakozik nyolc percig. Végül 20 mp gyorsabb és 40 mp lassabb váltakozik.

Esti úszáson. Bemelegítés után főleg gyorson van a hangsúly, de kerül bele egy kis minimális hát is. Én magam részéről egyre jobbnak érzem, igaz lábtempó az szinte semmi.

jesper-aggergaard-539134-unsplash.jpg

Szerda: Megint a kondiba hív a kötelesség öt-hat különböző gyakorlat (főbbek)közepesen nagy súlyokkal nem nagy ismétlés számba 6 körben dolgozok egyénileg.

Teniszen rövid kispályázást követően. Átvesszük a két alap ütést majd pedig hálónál könnyű labdák gyakorlása van soron amit kifejezetten élvezek. Végül szerva fogadás először a palettán , ahogyan emlékszem, ez már trükkösebb és sokkalta több figyelmet igényel, hogy egyáltalán tudja az ember visszaadni a labdákat amiket kap.

Csütörtök: Ergózás következik. Öt perc egyenletes bemelegítést követően jön még háromszor egy perc fokozó. Aztán tizenhárom perc folyamatosan fél perc 70-80%-on aztán fél perc  90-100%-on, ez eléggé igénybe vesz, aztán ez a tizenhárom perc még egyszer. Legvégén öt perc levezetővel zárok.

Esti úszáson először mellen melegítek. Utána gyors hát felváltva. Majd mindkettőből külön kitérünk a hiányzó lábtempókra és szeretném javítani hol jobban sikerül ez hol kevésbé. Elég melós ez a lábtempó. Végén levezetek.

Péntek: Kondi következik. Fekve nyomás, mellhez húzás ,evezés csigás gépen,ismét mellhez húzás és fekve nyomás majd pedig húzódzkodás ez egy teljes kör . Ebből csinálok nyolc kört mindenhol 12 darab az ismétlések száma. Lényeg , hogy akkora súly legyen ,hogy jól tudjak haladni, meg tudjam csinálni végig dinamikusan kevés szünettel,jól haladva is.

Hétvégén pihentem.

A bejegyzés trackback címe:

https://pirateturtle.blog.hu/api/trackback/id/tr3114680658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása