KalózTeknős kalandok

KalózTeknős kalandok

2019.10.hét

KalózTeknős-edzésnapló

2019. április 23. - PirateTurtle

Hétfő: Kondival nyitom a hete.  Szokásos ,mellhez húzás és fekve nyomás sí-ergóval kombinálva. kétszer húszat fekve nyomok vagy mellhez húzok és utána kétszer egy perc sí-ergó. Ez mind a két gyakorlattal négy körbe történik.

Kedd: Ismét vízen vagyok! Júhú! Az idő továbbra sem valami kegyes, ezért ismét a Maros felé veszem az irányt. Oda is vissza is Tiszán való átkelés a kihívás a szélben. Mennyire forgat be és a társai. Maroson semmi probléma nagyszerűen el vagyok a szél nélkül. Visszafelé már keményebb a szituáció. Most hatékonyabb a visszajövetelem is, mint legutóbb, de tovább maradhattam volna Tisza másik partján, egyre jobban alakul részemről még a vízhez való visszaszokás.

Esti úszáson bemelegítés, mell és gyors variálva felváltva történik. Utána  hypoxiásan végig minél tovább jutni a gyorssal hatékonyabban a végére elkészülök levegővel. Hát technika  következik, ami ugye nem valami hatékony a gyakorlatban, ezért is gyakoroljuk. A legvégén pedig  vízsöprés könnyedebb gyors gyakorlása van soron ,hogy gördülékenyen tempósan, de szépen menjen az a kar tempó gazdaságosan nem annyit feleslegesen utazva levegőbe stb.. Végén még levezetőnek csinálok pár hosszabb etapot mellen és gyorson váltogatva.

Szerda: Tenisszel kezdek reggel. Kispályán bemelegítünk, aztán teljes pályán mennek a labdák. Aztán egy új dolog kerül terítékre. Fonák nyesés, na mondom jól van akkor. Kellene ráérezni az egyben lesújtó mozdulatra, ami jó irányból pörgeti meg a labdát a nyeséshez. Hibák röviden és nem megfelelő ütőfej tartással találom el az elején, aztán alakítgatunk rajta. Végül egy nyesés egy fonák gyakorlata váltja egymást egy kosárnyi labdáig. Aztán zárásként szerválás következik.

gentrit-sylejmani-723365-unsplash.jpg

 

Ezek után megyek vízre. Egyedül vagyok. Cél második átfeszítés. Idő remek se szél, se más akadályok. Indulok is, süt a nap. Gyorsan haladok. Nem nagyon van társaságom aztán mégis találkozok a sárkányhajósok szintén outriggeres különítményével. Ketten nyomják neki, annyiban más a hajónk, az övékben van kormány és sokkal jobban a vízen ülnek formailag, nem annyira zárt a szerkezet. Fordulok és visszaérve semmi rendellenesről nem tudok beszámolni az eddigi legjobb időmet produkáltam.

Csütörtök: Kondiban vagyok mai nap hivatalos. Fekve nyomás, csigás lehúzás, lapockazárás, fekve nyomás ülve, mellhez húzás, has prés és tárogatás voltak feladataim. Hat kör az adagom 12 ismétlés mindenhol. Az erő velem majd szétvet jól sikerülve pörgetem a dolgokat, nem okoz nehézséget emelni a súlyokon is közben. Úgyhogy elégedetten fejezem be ezt a mai szekciót.

Esti úszáson vagyok. Gyorssal és mellel melegítek be felváltva . Aztán kezdjük újra pillangót, delfinek és  a hullámok üldözését és imitálást. A végére eljutok addig ,hogy egy –egy kar tempó gyorssal indítva utána hullámok harmadik kar tempóra meg ki kéne repülnöm és levegőt is venni. Ja persze, próbálom ahogyan tudom ,de aztán meg nem marad semmi utána hullámomból és lábra nem megy tovább még a delfin érzet. Aztán sorra csinálunk egy kis gyors technika igazítást, valamint ugyanezt háton is megpróbáljuk. Legvégén egyedül még hozzá teszek pár hossz mell gyorsot, csak ,hogy biztosan érezzem, hogy csináltam is valamit…

Péntek:Katával közösen nyomjuk máma az ergóban. Bemelegítünk tizenkét perc folyamatossal semmi flikk-flakk,de persze vannak azok a bemelegítések amikor egyből abba hagynád és mennél haza. Utána három perc gyors és öt perc iram váltakozik, ez még egyszer. Ebből csinálunk összesen három karikát. Első körben Gazsó külön felhívja figyelmemet dolgokra.

Ő is beáll egy gépen mutatja mennyire kéne lendületesebben,erősebben a vízfogásos részt csinálnom. Nézem miközben én is tolom neki közbe. Aztán újabb szemléltető eszközként ráül az ergó végére plusz súlyként, mennyire vagyok így is hatékony. Azért nem vallok szégyent. Még kapok pár instrukciót mennyivel feljebb emeljem ki a kezem és vigyem előre stb.. Szóval aktív technikai rávezetőkkel zárult  a hét az ergóban.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pirateturtle.blog.hu/api/trackback/id/tr2714756481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása