KalózTeknős kalandok

KalózTeknős kalandok

2019.12.hét

KalózTeknős-edzésnapló

2019. május 23. - PirateTurtle

Hétfő: Kezdjük a hetet és mutatványok sorát. Egyből vízre megyek. Szél eléggé zavaró ,de próbálom kizárni a témát. közben süt a nap, hogy valami biztató is legyen. A negyedik kilométer után kezdek bele a megőrülésekbe. 400-500-méterenkénti csapás növeléseimbe és fokozásokra. Ezekből csinálok kilencet, közöttük egyenletes csapás számot és éberség fenntartása, légzés rendezés a feladataim.

Kedd: Tenisz kedden tizenegykor. Röviden bemelegítünk a kispályán. Aztán tovább teljes pályán, nyomjuk a labdákat, keresztek fonákok és tenyeresek. Majd ismét jöhet a nyesés! Nem nagyon akarok ráérezni. Sok a hiba csináljuk tovább felváltva fonák és fonáknyesés. Aztán próbálom a tenyeresnél is nyesést kicsit könnyebbnek hat. De ezek mindig ilyenek új dolgok jönnek be a repertoárba akkor annak rendeződnie kell és ez idő főleg és gyakorlás. Legvégén szervák gyakorlása következik.

Ezek után megyek a vízitelepre. Nagyon barátságtalan borús szeles idő van, úgyhogy jobb a békesség alapon egy kis kondira gondoltam a vízre menetel helyett jelen esetben. Mivel magam ura vagyok csinálok egy kis határ feszegetőst. Csupán fekve nyomás és mellhez húzás, a szokásos kis sí-ergóval megspékelve a sorozatok között. De most egy ilyen maximum közeli fel és levezető úgymond piramisos rendszerbe csinálom a sorozatokat , ahogyan megyek felfele csökken az ismétlés számok aztán eléggé  kevéske lesz a végére,majd ugyanígy vissza mindkét gyakorlattal

61003519_309386236646920_3492913532503064576_n.jpg

Esti úszáson. Bemelegítgetek vegyesen mell és gyors váltakozik. Azután a gyorsra koncentrálunk. Végig egy fokozó és könnyed mozgásra törekszünk, ahogy növeljük a százalékokat, és ahogyan egyre jobban jutunk el az erőteljesebb és sprint sebességhez is. Lényeges szempont, hogy gyorsabb és hatékonyabb is legyen, kezdem felfedezni mennyi sebességem is van. Utána pillangó kar tempó javítása van soron mindig próbálok kirepülni hatékonyabban és közben nem meghalni a levegő vételeknél.

Szerda: Vízre megyek teljesen egyedül, de ez van, megszoktam. Mit nekem szél én most kitűztem célul egy hosszabb mentet fejben. Vonz a határaim feszegetése és új messzeségekbe való eljutás. Indulok szokásos úton, iszonyat nagy a szembeszelem. Próbálok túl parton haladni, mint szokásos oldal. Így se könnyebb, nagyon kivesz a szél belőlem, de sokkal messzebb jutok, mint szoktam. Gyors fordulás után felgyorsulok. Nincs semmi baj két kilométeren, aztán záró szakaszon ismét megkapom a bónuszt a szembeszél formájában. Végén egy két óra volt így vízen kereken töltött időm.

Csütörtök: Vízen csinálom a szokásossá vált távomat és adagomat, nem zavar senki és semmi se  benne. Közben a negyedik kilométerem után csinálom az 5-600méterenkenkénti gyorsabb csapásszámokat és növelni az intenzitást benne, a szél és idő egyre jobb, víz jó hideg még mindig. Egész jó érzetekkel fejezem be az aznapi menetet

Esti úszáson. Melegítgetek mell gyorson felváltva nem nagy tempóban. Aztán, ismét egy kis hypoxia gyorssal. Ez olyan, hogy egyszer így sikerül egyszer úgy. De most két-három próbálkozás is elég jó és bíztatóan jól tudok haladni vele és kitolni a határaimat. Ezt követően. Hát és annak kar technikájának a jobb és szebb kivitelezése kap most hangsúlyt. Végül pillangó következik. Két gyors kartempó után pillangó kartempóval csinálom a hosszokat, majd csökkentjük egy gyors egy pillangó. Törekedek a jobb toló mozdulatra végén, meg hogy gazdaságosabban tartsam fejem a levegő vételeknél. Aztán végig pillangó kartempó és a hullámok, a végére kikészülök már rendesen.

Péntek:Egyéni kondi van hat gyakorlattal csinálom ,ami jól esik, van benne szokásos mellhez-húzás és fekve-nyomás kombináció. Hátfeszítés és bicepsz ,csigán lehúzás és hasizom gyakorlatok, ezekből csinálok 8 és12 ismétlés között váltakozva összesen tíz kört, súlyok közepesen megterhelőek kicsit jobban feszítem csak határaim ,nem durvulok.

Hétvégén pihentem.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pirateturtle.blog.hu/api/trackback/id/tr1814852374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása