KalózTeknős kalandok

KalózTeknős kalandok

2019.11.hét

KalózTeknős-edzésnapló

2019. május 21. - PirateTurtle

Hétfő: A jól bevált  kondis körömmel nyitok egyedül. Fekve-nyomás kétszer nyolc ismétlés és sí-ergó majd ugyanez mellhez-húzás és sí-ergóval kombinálva négy kör mindegyikből.

Kedd: Lehet úgy alakul a tenisz napja reggeli időpontban kedd lesz. Szokásos bemelegítő kispálya, aztán váltunk az egész pályára. Utána fonák nyesés ismét. Nem mintha profi lettem volna egy alakalom után. nehezen érzek rá, hogy ütök alá és tolom egyszerre a labdát. Aztán felváltva fonák és nyesés, amiket ütök sorra. Legvégén szerválok és utána be kéne fejeznem egy jó tenyeressel, hol a szerva hol a „kivégzés” nem jön össze ennyi mindenre figyelni egyszerre.

Újra vízen! Valaki nem annyira szeretne ki menni, hideg az idő és fúj is szél. Én teszek egy próbát. Nagy meglepetésemre semmi gond nincs az elemekkel főleg a szél kérdéses ilyenkor. Kicsit küzdünk, de annyi belefér. Folyamatosan csinálom, kicsit intenzitáson próbálok bele növelni, vannak ketten velem egy időben is vízen, ez az! Más nem távolba is legalább ez ösztönöz. Mindent összevetve elég jól sikerült, nehezebb körülmények ellenére is.

hakon-helberg-99981-unsplash.jpg

Úszáson. Melegítgetek felváltva mell és gyors néha egy kis hát. Ezen alkalomnál mindent kivesézünk mindegyik úszásnemet, hogy lehetne jobb még hatékonyabb. Mellen jobb lábtempó. Gyorson hatékonyabb baloldali levegő vétel, vízfogás jobban és hatékonyabb lábtempó, hát az meg hát sok minden híja van annak. Haladok, de nagyon nem takarékosan, erőlködve.  Jön ismét pillangó, két gyors kartempó után ki kéne repülnöm aztán delfin láb meg haladjon a hullám, állítólag egyre jobb. Utána mell, hát és gyors lábtempók gyakorlása erőltetése deszkával, végig ilyen hosszak. Legvégén egyedül gyűjtök hosszokat mell gyors kombinációban tenyérellenállást viselve.

Szerda: Egyedül keresem először hajóhoz való jutás nehézségeit megoldottam. Irány a víz. A szél nagyon megcibál egyből üdvözlően. Aztán a folyások és örvények is bebizonytalanítanak. Ez nem jó tovább kell lendülni, úgyhogy teszem neki serényen. Több koncentrációval. Aztán ki is mászok belőle, végére egészen értékelhető lesz az aznapi teljesítmény. Ismét növeltük a kilométerenként.

Csütörtökön: Attila mondja mit vár el tőlem ő is megy vízre két sráccal kiknek nincs ma sulijuk. Mondja ,hogy mire törekedjek technikába, és hogy múlt héten már biztatóan is csináltam az ergóban, na mondom magamban remek nem teljesen reménytelen csak kicsit a technikám. Aztán csinálom már a 4-5 kilométer utána begyorsulós gyorsabb csapásszámokat hozzá tenni pár száz méterenként visszafelé.

Esti úszás! A közelgő ünnep miatt kihat az uszoda, vízilabdások is gyorsan befejezik az edzésüket. Én közben mell és gyors felváltva, amit gyakorlok és melegítgetek a tenyér-ellenállással. Aztán Tibor mester is vízben. Mutatja nekem pillangót jobban hatékonyabban főleg kirepülést, de hullám és delfinnek is híján vagyok. Aztán próbálom én, nem hatékony a láb-csapás, és nem jó irányokba mozgok térddel.

Aztán egy-egy oldali levegő vételes delfinek után adott oldalon másodikra levegő vétel következik és úgy kéne folytatni. Aztán két-két oldalsó kartempó után ki kéne repülni és rendes pillangó kartempós levegő vétel stb. Már kivagyok. Aztán egy gyors kartempós hullám és delfin után tesszük a dupla kartempót. Hibák miért nem repül miért nem hatékony, hogy áll a kezem, az újak stb. Próbálom korrigálni. Végégre iszonyatosan leszívott ez a pillangó gyakorlása.

Péntek: Vízre megyek ismét. Mindenki itt gyerekek összes csoport, nincs suli, úgyhogy a kis csapatok között éppen, hogy vízre bírok szállni. Aztán gyorsan irányba teszem a hajót. Nyomjuk neki. Mindig jó ha vannak vízen mások is. A kajakos brigád gyorsan lehagy. Aztán mások számomra ismeretlenek 4-5-en csatlakoznak, kajakkal, megyek nekik egy iramot elől. Mondja edzőjük kövessenek engem. Hallom merre és meddig jönnek , na mondom akkor cél mögöttem tartani őket addig is, mivel tanulják a dolgot így végig bírom magam mögött tartani őket egy kis csaj tud megelőzni időszakosan csupán. De ezért is jó volt ez a szakasz, mert nem lanyhultam bele iramilag az evezésbe. Mindjárt ott vagyok a fordító pontomnál onnantól pedig négy ötszáz méterenként bele teszem a pár tucat gyorsítások gyakorlását amire felhívták figyelmemet. Végén a kenusokkal együtt kötök ki, akik egy hosszabb etapról értek be.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pirateturtle.blog.hu/api/trackback/id/tr6914842570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása