KalózTeknős kalandok

KalózTeknős kalandok

2019.7.hét

KalózTeknős-edzésnapló

2019. március 19. - PirateTurtle

Hétfő:  Akkor kezdjünk egy kis kondival!Fekve-nyomás kétszer húsz nem kénem megszakadni benn ,úgyhogy úgy lövöm be a súlyt is hozzá utána kétszer egy perceket sí-ergózok,ezt csinálom négy körben. Utána tárogatok nyolc körben 20 darab ismétlést. Végül mellhez húzok kétszer húsz és ismét sí-ergó, mint a nyomásnál is, szintén négy kör belőle. Végén hatszor egy perc sí-ergó,kicsi leállással közte.

Kedd: Ergón, legújabba változatban egy új  lábtámasszal és kocsi nélkül csinálom a napi adagomat. Hatszor 5 perc csupán. A felénél meg jön az emelés és nagyobb fordulatszám. Mikor végzek megbeszéljük a pulzusomat milyen volt egy mondat erejéig,csak mosolygok a kommenteken

Úszás: Mellen kezdek egy jó pár adag hossz csak úgy bemelegítésnek . Utána felváltva csinálom hát-gyors és mell –gyors mindezt négyszer. Majd kis hát átvezetéssel a főbb rész négy hosszabb a gyors szakasz megállás nélkül,semmi kec-mec vagy flikk-flakk. Kéne tudnom növelni tempót intenzitást én speciel életben maradásért küzdök,de simán megvan minden,mondjuk lábtempóm kb. a nullával egyenlő de lesz ez még jobb is. Lényeg lement folyamatosan. Levezetek egy kis háttal.

Szerda:Kondi ismét! Fekve-nyomás, csigás lehúzás, lapocka zárás, fekve-nyomás kézi súlyzóval mellhez-húzás ,tárogatás és has-prés mindez hat körben tíz ismétléssel. Nagyobb súlyokkal pontosabb kivitelezéssel ez a cél mindvégig.

Teniszen Norbival püföljük a labdákat sorra. Bő húsz perc után hosszú tenyeres és egy rövidebb tenyeres gyakorlása egymás utána ugyanez fonák oldalon. Aztán még közelebb a hálóhoz még egy-egy kör fonák dupla és tenyeres dupla ugyanazzal metódussal mint előbb. Végül egy kosár tenyerest ütök be hol jól hol kevésbé jól,szerva pihentetve van most.

Csütörtök: Egyedül ergózom. A mai adagom egy rövid bemelegítő után hat darab fél perc gyorsabb és 20 mp lassabb adaggal vezetődik be teljesen ezután egy perc gyors egy perc iram váltakozik négyszer majd 2 perc szünet ebből van három kör. Végén nyolc perc egyenletessel levezetek.

Esti úszáson . Szokásos mellel melegítek be. Utána pedig  próbáljuk minél dinamikusabb gyors úszást több folyamatos sprintekkel. Aztán Hát is kicsit bejön átvezetésnek. Végén kicsit még technika háton és mára ennyi volt a menet.

54521517_2287243868201070_3469300498094358528_n.jpg

Péntek: Téli második edzőtáborban Dunavarsányban kezdünk egy jó kis  köredzéssel mindenki  négyszer egy percig van egy helyen közte rövid szünetek, nyolc állomás. Semmi komolyabb.

Délután úszás. Először kerülök ilyen vezetett edzős-úszásba úgy igazán a mélyvízben. Rövid rávezető bemelegítős gyors –hát és gyors-mellek váltott hosszokkal még simán elbírok. Aztán jött egy piramisos mutatvány gyorsból kettő hossz majd négy és így kettővel mindig növekedve közte rövid pihenők. Utolsó vagyok,is is vagyok nagyon. Aztán átlendülök amikor a tizenkettő hossz egyben és után már kezdünk visszafelé haladni már átléptem azon mit csinálok csak teszi a robotpilóta mit tud levegőt vesz kapálózik stb. mindegy milyen hatásfokkal. Végén levezetek többiekkel. Kész vagyok a röpke másfél óra végén.

Utána egy jó kis átmozgató aktív nyújtás gyógytornászokkal. Ez mindig a leggyilkosabb rész szerintem, kapjuk is az ívet és aki mozgatást rendesen.

Szombat: Erőfelmérővel kezdünk. Előtte még nyomjuk a nyomás marok akármi mérőt felváltva csak haladjunk már valakinek a szakdolgozatához adathalmazt kreálunk. Majd neki állunk a felmérésnek, végre! Mellhez-húzás jól ,ment de ezt is vártam jó sokszor sikerül megrángatnom a negyven kilót szinte végig folyamatos is bírtam maradni egy perc alatt. Utána fekve nyomás azt annyira nem kedvelem ,de ez nem szerelem. Azt is megcsinálom, lehetne jobb sokkal, nem vagyok elégedett . Aztán húzódzkodás 30 mp alatt mennyit bírsz a feladat. Na ez a legnagyobb parám, nem is mondom mennyit csináltam elmúlt időben…. Ahhoz képest vállalható teljesen egy huszonnégy ismétlés úgy élesben.

Ezt követően ismét jó kis aktív nyújtásos gyógytorna következik mindenki nagy örömére.

Délután ismét úszás. Suba Robival küzdök egy sávban,plusz szobatársak is vagyunk most is. Rövid kicsit átmozgató bemelegítő hát mell és gyors variánsok után jön a fő rész. Nyolc hossz sprint kicsi pihenővel,majd háromszor kettő  hossz gyors és mell váltakozva átvezetőnek folyamatosba. Ez a teljes kör ismétlődik négyszer. Hihetetlen mód örülök, amikor egyszer-egyszer megverem egy-egy sprintnél Robit!Jó ok ,hogy  más a sérültségi foka.  Én meg második vezetett ilyen edzésem ez, amikor bele tudok szólni vagy követni ,mint a többiek is csinálnak és úsznak körülöttem. Annak nem annyira örülök ,hogy az átvezetők folyamatosságát annyira nem jól viselem. Végén levezetünk.

Ezt követően kihasználjuk a gyógytornászok jelenlétét és ismét kapunk egy jó kis adag aktívabb átmozgatást és nyújtást a nap végére.

Vasárnap: Ismét egy kör-edzős kondiban állunk össze mindenki négyszer van egy percet az állomásán és halad tovább kilenc gyakorlattal. Gyorsan végig pörgetjük a dolgokat.

Legvégére ismét egy kis bordásfalas gyógytorna és nyújtás a búcsúzó adagunk mára is és a táborból is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pirateturtle.blog.hu/api/trackback/id/tr5314701582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása